Tuulensuussa koira-avusteista toimintaterapiaa


Tuulensuussa on vastaisuudessa tarjolla koira-avusteista toimintaterapiaa. Eläinavusteinen toimintaterapia on sosiaali- ja terveysalan ammattihenkilön toteuttamaa työtä, jossa eläintä hyödynnetään yhtenä terapian toiminnallisena menetelmänä. Toimintaterapiajakso voidaan toteuttaa eläinavusteisesti joko kokonaisuudessaan tai siten, että koira on mukana joissain tavoitteellisissa terapiatuokioissa. Toimintaterapian toteuttaminen koira-avusteisesti tukee asiakkaan motivoitumista ja osallistumista terapiaan. Tutkimusten mukaan koira-avusteisesta terapiasta hyötyvät monenlaiset asiakasryhmät aina lapsista mielenterveyskuntoutujiin ja ikäihmisiin.

Eläinavusteista toimintaterapiaa Tuulensuussa toteuttaa koira-avusteisen kasvatus- ja kuntoutustyön tutkinnon suorittanut toimintaterapeutti Janita Kaukinen. Janitan työparina toimii 2015 syntynyt kiltti ja ihmisrakas labradorinnoutaja Bella. Bella on läpäissyt koirat- kasvatus- ja kuntoutustyössä ry:n soveltuvuuskokeen.

 

http://www.kasvatus-kuntoutuskoirat.fi/wp-content/uploads/2017/10/PAINOVERSIO-Ammattialakohtaiset-esitteet-toimintaterapia-%E2%80%93-Kopio.pdf

Comments are closed.